Recept 57, Garnaaltjes met basilicummayonaise, fijne sla en krokante basilicum.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetl. Calvé Mayonaise
5 takjes basilicum
4 eetl. olijfolie
8 blaadjes botersla
12 diepgevroren gepeld en gekookte garnalen
Extra nodig: 4 amuselepels of minischaaltje

Bereiding:

Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes. Houd 12 vrij kleine blaadjes apart. Hak de rest van de basilicum heel fijn. Meng met de Calvé Mayonaise en peper naar smaak.
Verhit een laagje olijfolie van ca. 1 cm in een koekenpan. Leg er voorzichtig 3 blaadjes basilicum in en laat ze in minder dan een minuut knapperig worden. Schep ze eruit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak zo ook de andere basilicumblaadjes.
Leg de blaadjes sla in de amuselepels of op de minischaaltjes. Leg de cocktailgarnalen erop. Schep de basilicummayonaise op de garnalen en garneer met de krokante basilicumblaadjes.
Variaties:
Vervang bij de garnaaltjes met basilicummayonaise, fijne sla en krokante basilicum de basilicumblaadjes voor de mayonaise door rucola.

Bron: www.calve.nl