en als De van de week...

Recept 12, Paddenstoelentaartje met geitenkaas

IngrediŽnten voor 4 personen:

6 lapjes diepvriesbladerdeeg
boter of olie om in te vetten
4 eetl. pesto
2 rode uien
125 g kastanjechampignons
100 g oesterzwammen
2 eetl. olijfolie
2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
1 eetl. balsamicoazijn
1 teentje knoflook
1/2 bakje cherry/kerstomaatjes
150 g zachte geitenkaas
1 ei
versgemalen peper
100 g veldsla of jonge bladsla

Bereiding:

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200įC. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien. Bekleed de licht ingevette vormpjes ermee en prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bestrijk het deeg met pesto. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen. Borstel de paddenstoelen of veeg ze schoon met keukenpapier. Snijd ze in plakjes of reepjes.

Bereidingswijze
Bak de uienringen en de paddenstoelen 3 minuten zachtjes in de hete olijfolie. Voeg gehakte tijm, balsamicoazijn en het geperste teentje knoflook toe. Laat dit iets afkoelen. Verdeel het ui-paddenstoelenmengsel over de deegbodems. Halveer de tomaatjes en zet de helften met de bolle kant naar boven langs de deegrand van de taartjes. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes of verkruimel deze en schep de kaas erop. Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei. Maal een beetje peper over de taartjes. Zet ze 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Dek ze af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt.
Serveertips
Serveer ze op bordjes met een pluk veldsla en enkele tomaatjes.