Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de bladerdeeglapjes ontdooien.
Bekleed de licht ingevette vormpjes ermee en prik met een vork
gaatjes in de deegbodem. Bestrijk het deeg met pesto. Pel de uien en
snijd ze in smalle ringen. Borstel de paddenstoelen of veeg ze
schoon met keukenpapier. Snijd ze in plakjes of reepjes.
Bereidingswijze
Bak de uienringen en de paddenstoelen 3 minuten zachtjes in de hete
olijfolie. Voeg gehakte tijm, balsamicoazijn en het geperste teentje
knoflook toe. Laat dit iets afkoelen. Verdeel het
ui-paddenstoelenmengsel over de deegbodems. Halveer de tomaatjes en
zet de helften met de bolle kant naar boven langs de deegrand van de
taartjes. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes of verkruimel deze
en schep de kaas erop. Bestrijk de randen van het deeg met
losgeklopt ei. Maal een beetje peper over de taartjes. Zet ze 20-25
minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Dek
ze af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt.
Serveertips
Serveer ze op bordjes met een pluk veldsla en enkele tomaatjes.
|