Recept 117, Erwten-muntsoep met room en gamba.

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 zak diepvries erwten
1 liter kippenbouillon
1 sjalotje
200 ml ongezoete room
1 bosje munt
1 gamba per persoon
knoflook- olijfolie
peper en zout

Bereiding:

Zet in een klein beetje olijfolie het gesnipperde sjalotje even aan en voeg de kippenbouillon toe. Breng dit aan de kook.
Voeg de diepvrieserwten en een groot deel van de munt toe zodra de bouillon kookt. Laat dit 5 minuten goed koken.
Pureer de erwten en munt met een staafmixer tot een goede dikheid. Indien gewenst voeg je nog wat water of wat erwten toe om de correcte dikheid te creŽren. Laat de soep nog enkele minuutjes koken.
Klop de room even met de mixer lobbig (yoghurtdikte), zodat hij straks op de soep blijft drijven.
Maak de gamba`s schoon en laat alleen het laatste staartstukje eraan zitten; bestrooi ze met een klein beetje verse peper en zout. Zet lekkere olijfolie op met wat schijfjes knoflook en voeg de gamba`s toe als de knoflook bruin begin te kleuren. Bak beide kanten heel kort aan totdat ze roze zijn.
Serveertips
Schenk de soep in een mooi wijn- of champagneglas, schep hier de opgeklopte room op en snij de gamba in en schuif deze over de rand van het glas. Pluk een blaadje munt en garneer dit naast de gamba op de opgeklopte room. Serveer met een zwart rietje of een lange lepel !