Zet in een klein
beetje olijfolie het gesnipperde sjalotje even aan en voeg de
kippenbouillon toe. Breng dit aan de kook.
Voeg de diepvrieserwten en een groot deel van de munt toe zodra de
bouillon kookt. Laat dit 5 minuten goed koken.
Pureer de erwten en munt met een staafmixer tot een goede dikheid.
Indien gewenst voeg je nog wat water of wat erwten toe om de
correcte dikheid te creëren. Laat de soep nog enkele minuutjes
koken.
Klop de room even met de mixer lobbig (yoghurtdikte), zodat hij
straks op de soep blijft drijven.
Maak de gamba`s schoon en laat alleen het laatste staartstukje eraan
zitten; bestrooi ze met een klein beetje verse peper en zout. Zet
lekkere olijfolie op met wat schijfjes knoflook en voeg de gamba`s
toe als de knoflook bruin begin te kleuren. Bak beide kanten heel
kort aan totdat ze roze zijn.
Serveertips
Schenk de soep in een mooi wijn- of champagneglas, schep hier de
opgeklopte room op en snij de gamba in en schuif deze over de rand
van het glas. Pluk een blaadje munt en garneer dit naast de gamba op
de opgeklopte room. Serveer met een zwart rietje of een lange lepel
!
|