Of de van de week...

Recept 104, Moussaka

Ingrediënten voor 4 personen:

2 aubergines; 400 g lamsgehakt; 500 g aardappelen; 1 blikje gepelde tomaten; 1 ui, gesnipperd; 1 teen knoflook; 1 eetl. olie; citroensap; zout; peper; 1 theel. gedroogde oregano; 1 dl slagroom; 200 g geraspte kaas (pittig); 1 ei

Bereiding:

Nu eens een moussaka die niet zo lang duurt! Oké, over het algemeen geldt: hoe langer iets pruttelt hoe lekkerder, maar ja, we hebben allemaal wel eens wat minder tijd. En echt, deze moussaka is ook heel erg lekker!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakken. Kook de aardappelen 10 minuten en giet ze af. Verhit de olie in een Braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met zout, peper en oregano. Was intussen de aubergines en snijd ze in dunne plakken, besprenkel met het citroensap. Laat de gepelde tomaten uitlekken en roer ze door het gehaktmengsel. Voeg daarna de aubergines toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes doorbakken. Meng in een kom de slagroom, ei en de helft van de geraspte kaas. Vet een ovenschaal in en leg hierin laag voor laag de aardappelschijfjes, het gehakt-aubergine mengsel en eindig met een laagje aardappelschijfjes. Schenk de slagroom er over en bedek met het restant geraspte kaas. Bak de ovenschotel in ca. 20 minuten goudbruin.
Serveertips
Lekker met een frisse salade.