Nu eens een
moussaka die niet zo lang duurt! Oké, over het algemeen geldt: hoe
langer iets pruttelt hoe lekkerder, maar ja, we hebben allemaal wel
eens wat minder tijd. En echt, deze moussaka is ook heel erg lekker!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakken. Kook de
aardappelen 10 minuten en giet ze af. Verhit de olie in een Braadpan
en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het
rul. Breng op smaak met zout, peper en oregano. Was intussen de
aubergines en snijd ze in dunne plakken, besprenkel met het
citroensap. Laat de gepelde tomaten uitlekken en roer ze door het
gehaktmengsel. Voeg daarna de aubergines toe en laat het geheel
ongeveer 15 minuten zachtjes doorbakken. Meng in een kom de
slagroom, ei en de helft van de geraspte kaas. Vet een ovenschaal in
en leg hierin laag voor laag de aardappelschijfjes, het
gehakt-aubergine mengsel en eindig met een laagje
aardappelschijfjes. Schenk de slagroom er over en bedek met het
restant geraspte kaas. Bak de ovenschotel in ca. 20 minuten
goudbruin.
Serveertips
Lekker met een frisse salade.
|