Recept 37

Mexicaanse wraps met gegrilde kip en avocado.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetl. olijfolie
5 g Mexicaanse mix
380 g kipfilet
2 eetrijpe avocado's
400 g zwarte bonen
170 g Griekse yoghurt
300 g maïs
1 limoen
4 worteltortilla's
200 g ijsbergsla

Bereiding:

Meng de olie met de Mexicaanse mix en bestrijk de kipfilets ermee. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Laat de maïs en bonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met het limoenrasp en 1 el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kipfilet in schuine reepjes van 1 cm. Verdeel een deel van de sla, avocado, maïs, bonen, kipreepjes en limoenyoghurt over de worteltortilla’s en rol op. Halveer de wraps en serveer. Serveer de rest van de groenten, kip en limoenyoghurt er apart bij. Ingezonden door Naomi.