6 of 8
afbak pistoletjes (niet van te voren afbakken)
300 gram mager rundergehakt
200 gram bacon plakjes (gesneden)
1 kleine rode ui (klein gesnipperd)
1 sjalotje (klein gesnipperd)
3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
1 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel ketjap asin (zout)
1 theelepel cayennepeper
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel kurkuma poeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel keltisch zeezout
1 klein blikje tomatenpuree
1 zakje geraspte oude kaas
1 pakje cheddar kaas (8 of 9 plakjes) |
Hol de afbak
pistoletjes (zonder eerst af te bakken) uit en doe wat oude geraspte
kaas onderin.
Bak de bacon met de rode ui, sjalot en knoflook zonder boter een
minuut of 2 aan in een wok. Blijf wel roeren want de knoflook mag
niet verbranden, dan wordt hij bitter van smaak.
Voeg de tomatenpuree en de ketjap manis en de ketjap asin toe en
schep goed door elkaar.
Doe alle kruiden en het gehakt erbij en rul met een vork het gehakt
rul zodat het niet gaat klonteren. Proef even en voeg eventueel nog
peper toe als je het niet pittig genoeg vindt.
Schep het gehaktmengsel in de pistoletjes bovenop de kaas.
Verdeel nu de cheddar kaas over de pistoletjes.
Als je een airfryer XL hebt kunnen er 4 broodjes tegelijk in de
airfryer.
Zet de antispat deksel eroverheen (Dit voorkomt dat, door de
luchtverplaatsing in de airfryer, de cheddar kaas tegen je warmte
element aan geplakt zit).
Zet de airfryer op 180 graden (zonder voorverwarmen) en bak de
broodjes af in 8 minuten. Als je achter aan het volgende deel
broodjes in de airfryer doet, doe die dan 6 minuten omdat de
airfryer al is voorverwarmd.
De broodjes zijn ook niet vet. Ik heb mager gehakt gebruikt en bacon
is ook niet vet. Verder heb ik natuurlijk geen boter of olie
gebruikt. Ze liggen dan ook niet zwaar op de maag.
Serveertip:
In de oven kan ook, ik denk in een voorverwarmde oven 8 tot 10
minuten op 200 graden.
Tip: Je kunt het gehakt mengsel natuurlijk op verschillende manieren
maken, net waar je op dat moment trek in hebt. Deze variant is niet
pittig maar zoetig van smaak. Je kunt natuurlijk ook rode pepers
toevoegen, verse Italiaanse kruiden enz. Gewoon uitproberen en
kijken wat je lekker vindt. |