Recept 9, Met gehakt gevulde pistolets.

 

         14 minuten.     180° temperatuur.

Ingrediënten voor 3 personen:

Bereiding:

 6 of 8 afbak pistoletjes (niet van te voren afbakken)
300 gram mager rundergehakt
200 gram bacon plakjes (gesneden)
1 kleine rode ui (klein gesnipperd)
1 sjalotje (klein gesnipperd)
3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
1 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel ketjap asin (zout)
1 theelepel cayennepeper
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel kurkuma poeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel keltisch zeezout
1 klein blikje tomatenpuree
1 zakje geraspte oude kaas
1 pakje cheddar kaas (8 of 9 plakjes)

Hol de afbak pistoletjes (zonder eerst af te bakken) uit en doe wat oude geraspte kaas onderin.
Bak de bacon met de rode ui, sjalot en knoflook zonder boter een minuut of 2 aan in een wok. Blijf wel roeren want de knoflook mag niet verbranden, dan wordt hij bitter van smaak.
Voeg de tomatenpuree en de ketjap manis en de ketjap asin toe en schep goed door elkaar.
Doe alle kruiden en het gehakt erbij en rul met een vork het gehakt rul zodat het niet gaat klonteren. Proef even en voeg eventueel nog peper toe als je het niet pittig genoeg vindt.
Schep het gehaktmengsel in de pistoletjes bovenop de kaas.
Verdeel nu de cheddar kaas over de pistoletjes.
Als je een airfryer XL hebt kunnen er 4 broodjes tegelijk in de airfryer.
Zet de antispat deksel eroverheen (Dit voorkomt dat, door de luchtverplaatsing in de airfryer, de cheddar kaas tegen je warmte element aan geplakt zit).
Zet de airfryer op 180 graden (zonder voorverwarmen) en bak de broodjes af in 8 minuten. Als je achter aan het volgende deel broodjes in de airfryer doet, doe die dan 6 minuten omdat de airfryer al is voorverwarmd.
De broodjes zijn ook niet vet. Ik heb mager gehakt gebruikt en bacon is ook niet vet. Verder heb ik natuurlijk geen boter of olie gebruikt. Ze liggen dan ook niet zwaar op de maag.

Serveertip:
In de oven kan ook, ik denk in een voorverwarmde oven 8 tot 10 minuten op 200 graden.
Tip: Je kunt het gehakt mengsel natuurlijk op verschillende manieren maken, net waar je op dat moment trek in hebt. Deze variant is niet pittig maar zoetig van smaak. Je kunt natuurlijk ook rode pepers toevoegen, verse Italiaanse kruiden enz. Gewoon uitproberen en kijken wat je lekker vindt.