Recept 6, Empanadas met chorizo.

 

         10 minuten.     180° temperatuur.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

250 g chorizo
1 grote ui
1 teen knoflook
2 paprika's
1 Pak bladerdeeg
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
5 g Peterselie, fijn gesneden
1 eetl. oregano
Eigeel om mee te bestrijken

Bereidingswijze:
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze aan in een pan.
Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook.
Voeg de ui, knoflook, paprika en oregano toe aan de chorizo. Bak het even aan.
Doe de deksel op de pan en laat het mengsel een aantal
minuten zachtjes stoven.
Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan het mengsel. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit ook toe.
Steek rondjes uit de bladerdeeg en doe hier een lepel vulling op. Vouw de empanada dan dicht.
Bestrijk de empanadas met het losgeklopte eigeel en garneer met de oregano.
Leg de empanadas in de airfryer en bak 10 minuten op 180 graden.