6 stronkjes lof
(kern eruit gehaald en gesneden)
1 rode paprika (in reepjes gesneden)
1 gele paprika (in reepjes gesneden)
150 gram magere baconreepjes
100 gram hamreepjes
125 gram roomkaas met kruiden
zwarte peper (uit de molen)
6 eetlepels paneermeel (zelfgemaakt)
1 ei (losgeklopt)
100 gram geraspte padano kaas
100 gram witte kaas (in blokjes gesneden)
klein beetje olie
(Ik had een ovenschaal van 22 X 17 cm en 6 cm hoog, daar passen deze
ingrediënten precies in en die past zonder het mandje erin makkelijk
in de Philips airfryer XL) |
Ik was vroeger
nooit gek op lof dus ik ben daar later mee gaan experimenteren om er
wel gek op te worden. Dit is mijn recept geworden.
Bereidingswijze:
Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
Roerbak de baconreepjes op hoog vuur zonder boter of olie een minuut
of 5.
Voeg de paprika en de hamreepjes toe en bak een minuut of twee mee.
Doe de lof erbij, roer goed door elkaar, strooi er wat zwarte peper
overheen en roerbak nog een minuut of twee op hoog vuur.
Draai het vuur uit en roer de roomkaas door het lofmengsel. Laat dan alles
uitlekken in een vergiet.
Begin nu de ovenschaal te vullen. Begin met 2 eetlepels paneermeel
te verdelen over de bodem (zonder de schaal in te vetten). Doe
daarop de helft van het lof-mengsel en verdeel daaroverheen de helft
van de witte kaas, de helft van de paneermeel en de helft van de
padano. Daarbovenop de tweede helft van het lof-mengsel en dan de
andere helft van de witte kaas, de padano en het paneermeel. Verdeel
dan het los geklopte ei goed over het hele gerecht. Sprenkel er als
laatste nog een beetje olie overheen.
Zet de schaal zonder het mandje erin in de airfryer en maak het
gerecht in 10 minuten af. |