Recept 12, Lof met ham en bacon en kaas.

 

         10 minuten.     180° temperatuur.

Ingrediënten voor 2 personen:

Bereiding:

6 stronkjes lof (kern eruit gehaald en gesneden)
1 rode paprika (in reepjes gesneden)
1 gele paprika (in reepjes gesneden)
150 gram magere baconreepjes
100 gram hamreepjes
125 gram roomkaas met kruiden
zwarte peper (uit de molen)
6 eetlepels paneermeel (zelfgemaakt)
1 ei (losgeklopt)
100 gram geraspte padano kaas
100 gram witte kaas (in blokjes gesneden)
klein beetje olie

(Ik had een ovenschaal van 22 X 17 cm en 6 cm hoog, daar passen deze ingrediënten precies in en die past zonder het mandje erin makkelijk in de Philips airfryer XL)

Ik was vroeger nooit gek op lof dus ik ben daar later mee gaan experimenteren om er wel gek op te worden. Dit is mijn recept geworden.
Bereidingswijze:
Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
Roerbak de baconreepjes op hoog vuur zonder boter of olie een minuut of 5.
Voeg de paprika en de hamreepjes toe en bak een minuut of twee mee.
Doe de lof erbij, roer goed door elkaar, strooi er wat zwarte peper overheen en roerbak nog een minuut of twee op hoog vuur.
 Draai het vuur uit en roer de roomkaas door het lofmengsel. Laat dan alles uitlekken in een vergiet.
Begin nu de ovenschaal te vullen. Begin met 2 eetlepels paneermeel te verdelen over de bodem (zonder de schaal in te vetten). Doe daarop de helft van het lof-mengsel en verdeel daaroverheen de helft van de witte kaas, de helft van de paneermeel en de helft van de padano. Daarbovenop de tweede helft van het lof-mengsel en dan de andere helft van de witte kaas, de padano en het paneermeel. Verdeel dan het los geklopte ei goed over het hele gerecht. Sprenkel er als laatste nog een beetje olie overheen.

Zet de schaal zonder het mandje erin in de airfryer en maak het gerecht in 10 minuten af.