1½ kg witte
asperges
2 eetl. Blue Band vloeibaar met Roombotersmaak
50 gram spekblokjes
250 gram kipfilet, in repen
2 zakjes Knorr Saus voor Asperges
50 g margarine (voor de saus)
60 gram geraspte kaas (jongbelegen of Parmezaanse kaas) |
Verwarm de oven
voor op 220ºC. (heteluchtoven 200ºC). Schil de asperges en snijd het
onderste houtige stukje eraf. Kook ze 10-12 minuten (afhankelijk van
de dikte) in kokend water met wat zout. Haal ze uit het kokend water
als ze klaar zijn en laat ze uitlekken.
Verhit ondertussen de margarine en bak hierin het spek uit. Schep de
repen kip erbij en bak deze 2 minuten mee. Maak de saus volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
Doe de asperges in een ovenschaal. Verdeel het kipmengsel erover en
daarna de saus. Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de schaal ca. 15-20 minuten bovenin de oven tot de bovenkant
goudbruin is en de gratin bubbelt. Let op dat de gratin niet te
donker wordt: dek in dat geval de schaal af met een velletje
aluminiumfolie.
Variaties:
Gebruik voor een vegetarische variant paddenstoelen in plaats van
spekjes en kip. |