250 g kipfilet
2 rode pepers
1 cm gemberwortel
1 stengel citroengras (sereh)
0.5 paksoi
150 g sojascheuten
2 blokjes Knorr Bouillon Finesse Kip
1 blik kokosmelk à 400 ml
1 scheut vissaus
sap van 1/2 citroen |
Snijd de
kipfilet in dunne reepjes. Maak de pepers schoon en snijd ze fijn.
Schil het stukje gember en snijd het fijn. Was de serehstengel en
kneus hem door hem op verschillende plaatsen te breken. Was de
groenten en snijd de paksoi fijn.
Breng in een pan 1 liter water met de bouillonblokjes en de
kokosmelk aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de kip, peper,
gember, groenten en sereh toe. Laat dit 15 minuten zachtjes koken
tot de kip gaar is. Verwijder de serehstengel.
Breng de soep op smaak met vissaus en citroensap. Serveer direct. |