2 uien
1 teentje look
400 g kipfilet
150 g lange graan rijst
1 blokje Knorr Bouillon Finesse Groenten
2 eieren
4 eetl. zonnebloemolie
sambal
ketjap
400 g gemengde wokgroenten
1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
150 g sojascheuten
150 g gekookte en gepelde roze garnalen |
Pel en snipper
de ui en look. Snijd het vlees in dunne reepjes. Kook de rijst zoals
aangegeven op de verpakking met het bouillonblokje en giet af.
Klop de eieren los in een kommetje. Warm een pan, smelt er een halve
eetlepel olie in en bak met de helft van de eieren een dunne omelet.
Schuif of op een bord om af te koelen en bak nu een tweede omelet
met de rest van de eieren. Laat ook afkoelen en snijd in reepjes.
Stoof de ui en de look in een pan of wok, met de rest van de
margarine. Voeg er het vlees bij en laat, onder voortdurend roeren,
gedurende 4 minuten bakken. Kruid ondertussen met de sambal en de
ketjap.
Roer er na 4 minuten de wokgroenten bij, het Knorr Bouillonketeltje
en laat nog 5 minuten garen.
Voeg er dan de rijst en de sojascheuten bij en roerbak tot de
sojascheuten gaar zijn. Werk af met de omeletreepjes en de garnalen
en dien op met sambal om bij te kruiden naar smaak. |