1 kg asperges
400 g penne pasta
150 g zongedroogde tomaatjes op olie
6 takjes basilicum
250 g kipgehakt
1.5 eetl. gehaktkruiden met paneermeel
2 eetl. balsamicoazijn
1 blik Knorr Kant en Klaar Hollandaisesaus à 300 ml |
Steek de BBQ
-als je de asperges gaat barbecueën- een half uur voordat je gaat
beginnen aan, of verwarm de grill 15 minuten voor op de hoogste
stand.
Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) eraf.
Kook ze 10 minuten. Haal ze uit het water, laat ze goed uitlekken en
dep ze droog.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en
laat uitlekken.
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Haal
de blaadjes basilicum van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn en
meng ze met het gehakt, de gehaktkruiden en 2 eetlepel zongedroogde
tomaatstukjes. Vorm er 12 bolletjes van en druk deze plat.
Meng de pasta in een grote schaal met de rest van de tomaatjes, 2
eetlepels olie van de tomaatjes en de balsamicoazijn. Voeg naar
smaak peper toe.
Leg de asperges en de burgertjes op het rooster van de hete barbecue
of grill, bestrijk ze met wat van de tomatenolie uit het potje
zongedroogde tomaten, rooster ze ± 5 minuten. Keer af en toe.
Verwarm ondertussen de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de
verpakking.
Meng op het laatst de blaadjes basilicum door de pastasalade.
Verdeel de asperges over 4 borden, schep er wat pastasalade bij, leg
de burgertjes ernaast. Schep de Hollandaisesaus over de asperges en
geef de rest van de salade er apart bij. |