1 kleine ui,
gesnipperd
400 g mager rundergehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetl. olijfolie
1 rode paprika, in stukjes
500 g gele tomaten, in kleine blokjes gesneden
7 eetl. tomatenpuree
1 handvol verse basilicum
1 eetl. verse tijmblaadjes of ½ gedroogde tijm
3 eetl. Knorr Vloeibare Bouillon Groenten
750 g spinazie, gewassen en gedroogd
12 (gele linzen) lasagnevellen
200 g verse mozzarella light, in plakjes |
Verwarm de oven
voor op 175°C.
Bak de ui, het gehakt en wat knoflook in olie, voeg de paprika's,
gele tomaten, tomatenpuree en na een paar minuten het basilicum en
de tijm toe. Voeg de Knorr Vloeibare Bouillon Groenten toe en laat
het mengsel ongeveer 15 minuten sudderen.
Roerbak in een andere pan de spinazie kort in een beetje olijfolie
met knoflook.
Begin met een dun laagje gehakt in een ovenschaal. Leg de
lasagnevellen erop en doe er nog een laagje gehakt bovenop. Dek af
met lasagnevellen en leg er een laag spinazie op.
Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en werk af met een
laag spinazie. Leg de mozzarellaplakken op de spinazie en bak ze 35
minuten in de oven. |