3 eetl. olie
500 g blokjes lamsvlees
4 kleine uien
3 teentjes knoflook
½ eetl. gemberpoeder
½ eetl. paprikapoeder
½ eetl. kurkuma
½ eetl. kaneelpoeder
2 el Knorr vloeibare bouillon Vlees
10 saffraandraadjes
200 g gedroogde pruim zonder pit
1 handje amandelen
1 eetl. sesamzaadjes |
Verhit de helft
van de olie in een grote kookpot en bak er de blokjes lamsvlees in
aan.
Snijd de uien in ringen en snipper de knoflook. Stoof de ui met de
knoflook in een andere kookpot tot ze mooi goudbruin gekarameliseerd
zijn.
Als de blokjes lamsvlees mooi goudbruin gekleurd zijn, mogen de
kruiden en de gekaramelliseerde uien toegevoegd worden. Zet het
vlees vervolgens net onder
met water en voeg nog de draadjes
saffraan en de vloeibare bouillon toe. Laat gedurende een uurtje
pruttelen op een zacht vuurtje tot het vlees mals is en de saus
ingedikt.
Rooster de amandelen in een bodempje olie. Rooster de sesamzaadjes
in een droge pan. Laat de pruimen weken in koud water.
Schep de lamstajine in een bord, schik er enkele pruimen bovenop.
Werk af met de sesamzaadjes en de amandelen. Lekker met couscous. |