1 Chinese kool
1 eetlepel Solo Vloeibaar
1 pakje gezeefde tomaten
1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
2 theelepels oregano
500 g rundsgehakt
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel komijnpoeder
200 ml light room
100 g geraspte kaas (bv Gouda of Edam) |
Verwarm de oven
voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Snijd 12 mooie bladeren van de kool en kook deze in zijn geheel in 2
minuten beetgaar in een grote pan met ruim kokend water. Spoel ze af
in een vergiet met koud water.
Vet een lage ovenschaal in met 1 eetlepel margarine. Schenk de
gezeefde tomaten in een steelpan, voeg het bouillonketeltje toe en
de oregano en breng dit aan de kook. Blijf roeren tot het
bouillonketeltje is opgelost. Zet het vuur laag en laat de saus
zachtjes koken tot gebruik.
Meng het gehakt met paneermeel en komijn en breng het op smaak met
zout en peper. Vorm 12 ballen van het gekruide gehakt. Rol deze
tussen twee handen wat langer en smaller, waardoor je 12
gehaktrolletjes krijgt.
Leg elk rolletje op een koolblad, sla de zijkanten van de kool over
het gehakt en rol stevig op. Leg de koolrolletjes naast elkaar in de
ovenschaal en schenk de tomatensaus erover. Verdeel de light room en
de kaas over het gerecht. Laat de schotel in de oven in 25 minuten
gaar worden. |