500 g magere
runderlappen
3 grote uien
3 grote wortelen
3 soeplepels Solo vloeibaar
2 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
4 dl blond bier
1 kg aardappelen
2 stevige appels
½ citroen
2 takjes peterselie |
Snijd het
rundvlees in grote blokjes. Pel de ui en snijd in ringen. Schil de
wortel en snijd in dikke plakken.
Verhit de Solo in een stoofpan en bak het vlees ca. 3 min. op hoog
vuur rondom bruin. Voeg de peen en ui toe en bak 3 min. mee.
Bestrooi met wat zout, peper en tijm. Voeg het Bouillonketeltje en
het bier toe, laat smelten en laat met het deksel half op de pan
2-2½ uur zachtjes gaar stoven.
Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in een laagje water met
wat zout gedurende ca. 20 min. gaar. Afgieten.
Schil en halveer de appels, verwijder het klokhuis, snijd de appel
in stukjes en besprenkel ze met citroensap. Stoof de stukjes appel
de laatste 10 min. mee.
Hak de peterselie fijn.
Verdeel de aardappelen over 4 borden en schep de het draadjesvlees
met peen, ui en appel ernaast. Strooi de peterselie erover. |