50 g quinoa
1 blokje Knorr Bouillon Finesse 25% minder zout Groenten
400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
1 blik sojabonen (uit blik) à 400 ml, afgespoeld en uitgelekt
150 g panklare boerenkool
150 g panklare spinazie, gehakt
2.5 eetl. plantaardige olie
6 eetl. maïzena
2 (oranje) tomaten
handje sla
20 g alfalfa spruiten |
Doe de quinoa in
een pan, voeg 400 ml water en de het blokje Knorr Finesse toe. Breng
alles aan de kook en laat op een laag vuur zachtjes koken totdat de
quinoa zacht is en het vocht is opgenomen. Neem de pan van het vuur
en laat de quinoa afkoelen.
Pureer de kikkererwten en sojabonen. Meng er de boerenkool, spinazie
en quinoa goed door.
Roer de maïzena met 6 eetlepels koud water door elkaar. Schep het
door het quinoamengsel en meng alles goed door elkaar.
Vorm er met de hand ronde burgers van. Laat de burgers 15 minuten in
de koelkast rusten. Was en droog intussen de sla en was en snijd de
tomaten in plakjes.
Bak de burgers in een beetje olie in 4-5 minuten per kant lichtbruin
en knapperig. Leg de burgers op de burgerbroodjes. Garneer met de
sla, de tomaat en de alfalfa. |