3 kl Knorr
Vloeibare Bouillon Thai
1 kl geraspte verse gemberwortel
½ rode peper, fijngehakt
150 g zalmfilet
1 avocado
1 limoen
1 komkommer
350 g witte rammenas
2 el verse roomkaas
1 kl rijstazijn
peper
4 norivelletjes
wasabipasta
Extra nodig: keukenrobot |
De dipsaus: Maak
een dipsaus met de Knorr Vloeibare Bouillon Thai, de gember, de
chilipeper en een scheutje water. Laat de smaken even in het sausje
trekken.
De sushirol: Snijd de zalm, de gepelde avocado (besprenkel met
limoensap) en de ontpitte komkommer in reepjes. Schil en spoel de
rammenas en hak hem fijn in een keukenrobot of blender. Meng daarna
de stukjes met de verse roomkaas en de rijstazijn. Kruid goed af met
peper.
Nu kan het rollen van de sushi beginnen: Leg een norivel op een
sushimatje en bedek met een laagje van 1 cm rammenasmengeling. Laat
aan de uiteinden 2 cm vrij om later de sushirol dicht te kleven.
Leg de reepjes avocado, zalm en komkommer net onder het midden op
het rammenaslaagje en rol dan het norivel van beneden naar boven op
door middel van het matje. Duw goed aan tijdens het rollen.
Tot slot wrijf je het uiteinde van het norivel in met een mespuntje
wasabi en een beetje water en kleef je zo de rol dicht. Snijd de
sushirollen in 4 stukken en serveer met het heerlijke sausje. |