200 g
boekweitmeel
100 g gedroogde rode linzen
1 courgette, in stukken van 2 cm
1 aubergine, in stukken van 2 cm
2 zoete aardappelen, in stukken van 2 cm
1 rode paprika, in stukken van 2 cm
1 rode ui, in stukken van 2 cm
8 eetl. olijfolie
1 zakje Knorr Mélange Spaghetti à l'Italienne
450 g diepvries tuinbonen of gedopte verse tuinbonen
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 eetl. tahini
4 eetl. citroensap
mespunt gemalen komijn
2 takjes munt
2 takjes koriander
Extra nodig: keukenmachine |
Roer de boekweit
met de gedroogde rode linzen en 200-300 ml warm water door elkaar en
week alles 30-45 minuten.
Verwarm de oven voor tot 200°C. Doe alle groenten in een ruime
ovenschaal en druppel er 2 el olijfolie over. Rooster de groenten in
de voorverwarmde oven in ± 20 minuten net gaar en ze net beginnen te
kleuren.
Roer het zakje 1 zakje Knorr Mélange Spaghetti à l’italienne 500 ml
warm water. Verdeel de helft over de geroosterde groenten en schep
alles om. Zet de schaal weg.
Laat de boekweit en de linzen in een zeef uitlekken en vang het
weekwater op. Doe de boekweit en de linzen in de kom de
keukenmachine en voeg de helft van het opgevangen water toe.
Meng alles op een hoog toerental totdat een zacht en vloeibaar
beslag ontstaat. Voeg de rest van de aangemaakte tomatensaus en de
rest van het opgevangen water toe en laat de machine nogmaals
draaien tot een mooi beslag ontstaat. Zet het beslag apart.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en
schep beslag in de pan. Bak de dosa aan beide kanten lichtbruin en
gaar. Houd de dosa warm tussen twee borden. Ga door totdat alle
beslag is opgebruikt.
Kook de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water
met zout naar smaak gaar. Koel ze terug in een bak met ijswater en
laat ze uitlekken.
komijn in de kom van de keukenmachine en meng alles tot een egaal
mengsel. Voeg 4 eetlepels olijfolie en versgemalen peper en zout
naar smaak toe. Doe de tuinbonenhummus in een schaal en druppel er
nog een beetje olijfolie over.
Serveer de dosa met de geroosterde groenten en de tuinbonenhummus
erbij. Garneer met munt en korianderblaadjes. |