Recept 328, Kalfsgehaktballen met mosterdsaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 kg kruimige aardappels
400 g gehakt
1 zakje gehaktkruiden
1 ei
3 theel. mosterd
5 eetl. vloeibare margarine
7.5 ml Knorr Vloeibare Bouillon Groenten
600 g witloof
1 appel

Schil de aardappels en snijd in lange schijven. Zet de aardappels op in een laag koud water. Kook de aardappels in ca. 20 min. gaar. Afgieten.
Meng ondertussen het gehakt met de gehaktkruiden, het ei en 1 theel. mosterd. Draai er met natte handen 8 ballen van.
Verwarm 3 eetl. vloeibare margarine in een braadpan en bak hierin op matig hoog vuur de gehaktballen rondom bruin. Zet het vuur lager en laat in ca. 15 minuten gaar worden.
Maak de witloof en de appel schoon. Snijd de witloof in grove stukken en de appel in schijfjes.
Verwarm de rest van de vloeibare margarine in een wok of hapjespan en bak hierin de witloof en appel ca. 7 min. Breng op smaak met wat peper en zout.
Haal de gehaktballen uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Voeg 250 ml warm (maar niet kokend) water en het Knorr Sausketeltje Natuur toe. Laat 1 minuut rusten, roer het Sausketeltje en de rest van de mosterd er met een garde goed door tot het is opgelost en laat de saus op laag vuur 1 minuut zachtjes koken.
Schep de aardappelen en witloof met appel op 4 warme borden, leg de gehaktballen ernaast en schep er wat mosterdjus over.

       

Bron: www.knorr.com/nl