400 g
basmatirijst
1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
350 g rundsgehakt
2 eetl. vloeibare margarine
100 ml room
1 zakje Knorr Kerriesaus (vlees)
1 witte ui
2 gele paprika’s
1 blikje ananasstukjes (400 g) |
Kook de rijst
volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met het
bouillonketeltje.
Doe het gehakt in een schaal en breng het op smaak met peper en zout
en draai er kleine balletjes van. Pel en snipper de ui en snijd de
paprika’s in reepjes. Laat de ananasstukjes uitlekken.
Verhit de vloeibare margarine in een pan en bak de gehaktballetjes
in 10 minuten mooi goudbruin. Voeg vervolgens de ui en paprika toe
en roerbak deze enkele minuten mee.
Voeg nu het zakje kerriesaus en de room toe en breng het geheel al
roerend aan de kook. Zet het vuur laag en warm de ananasstukjes 1
minuut mee.
Serveer de gehaktballetjes in kerrieroomsaus met de rijst. |