1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels vloeibare margarine
1 takje tijm
70 g tomatenpuree (blikje)
800 g gepelde tomaten in blik
2 Knorr Groentebouillon tabletten
125 ml crème fraîche |
Pel en snipper
de ui en de knoflook. Verhit de vloeibare margarine en fruit de ui
met de knoflook goudgeel en glazig. Voeg de tijm toe.
Roer er de tomatenpuree door en voeg de inhoud van de blikken tomaat
en 350 ml water toe, roer goed en breng alles aan de kook. Temper
het vuur en laat alles 30 minuten zachtjes koken. Voeg de Knorr
Bouillontabletten Groente en de crème fraîche toe en laat alles nog
enkele minuten zachtjes koken.
Verwijder de tijm. Pureer de soep met een staafmixer en schenk hem
naar wens door een zeef. Lekker met knapperig brood en
olijventapenade.
|