150 g belegen
kaas
2 aubergines
250 g mager rundergehakt
250 g tomatensaus of passata
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Lasagne į 60 g
½ theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels vloeibare margarine + extra om in te vetten
9 lasagnevellen
150 g feta
150 ml zure room of dikke volle yoghurt
Extra nodig: ovenschaal, aluminiumfolie |
Verwarm de oven
voor tot 220°C. Snijd de korstjes van de kaas en rasp hem grof. Was
en snijd de aubergines in plakjes. Bak het gehakt zonder bakvet in
een ruime koekenpan met antiaanbaklaag al omscheppend bruin en rul.
Voeg de tomatensaus, de inhoud van zakje Knorr Natuurlijk Lekker!
Mix voor Lasagne en het kaneelpoeder toe en breng alles aan de kook.
Temper het vuur en laat de saus 10 minuten op een laag vuur
sudderen.
Bak intussen de aubergineplakken in de vloeibare margarine aan beide
kanten lichtbruin. Vet de ovenschaal in en leg 3 lasagnevellen op de
bodem van de schaal. Verdeel er de gehaktsaus over en dek af met 3
lasagnevellen. Leg de helft van de aubergineplakken erop en
verkruimel de feta erboven. Dek af met de rest van de lasagnevellen
en de rest van de aubergineplakken.
Verdeel de zure room erover en strijk gelijkmatig uit. Bestrooi met
de geraspte kaas. Bak de lasagne, afgedekt met aluminiumfolie, 35
minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het aluminiumfolie en
bak nog 10 minuten zodat de lasagne mooi bruin lichtbruin kleurt.
|