Recept 173, Risotto met garnalen.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

3 Knorr Bouillonketeltje Kip
1 grote ui
1 biologische citroen
1 eetlepel vloeibare margarine
300 g risottorijst (bijv. Arborio of Carnaroli)
100 ml droge witte wijn
250 g gekookte, gepelde garnalen
250 g diepvries tuinerwten
3 eetlepels fijngesneden basilicumblaadjes

Breng 1¼ l water met de inhoud van de Knorr Bouillonketeltjes Kip aan de kook. Houd de bouillon warm op een laag vuur. Pel en snipper de ui. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil dun af.
Verhit de vloeibare margarine en fruit de ui op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de rijst toe en bak totdat de korrels glazig zien. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn opnemen. Voeg de bouillon in gedeelten toe en voeg de volgende deel pas toe als het vorige is opgenomen.
Kook de risotto in ca. 20 minuten net gaar. Roer de garnalen, de limoenrasp en de tuinerwten erdoor. Kook alles nog 3 minuten. Garneer met de basilicum en serveer direct.

      

Bron: www.knorr.com/nl