1 (biologische)
citroen
500 g kipfilet
1 el bloem
2 el koken, bakken en roerbakken vloeibaar
150 ml droge witte wijn
2 eetl. Knorr Strooibouillon met Tuinkruiden á 30 g
3 eetl. fijngehakte verse bladpeterselie |
Boen de citroen
schoon en rasp de gele schil dun af. Pers de citroen uit. Snijd de
kipfilets in de lengte schuin middendoor en rol ze, tussen 2
velletjes huishoudfolie, met een deegroller uit tot dunne lapjes (of
sla ze dun uit met een stevige steelpan of vleeshamer). Let er op
dat de lapjes vlees niet scheuren. Bestuif de lapjes met bloem.
Verhit 1 eetlepel van de vloeibare margarine in een ruime koekenpan
en bak de kip ca. 3 minuten per kant. Neem ze uit de pan.
Verhit 1 eetlepel van de vloeibare margarine in de koekenpan en voeg
de wijn, de Knorr Strooibouillon Tuinkruiden, 150 ml water en het
citroensap toe. Breng alles aan de kook, temper het vuur en kook het
vocht in ca. 5 minuten iets in.
Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Leg de kip in
de saus en warm even door. Serveer de piccata van kip met de saus en
garneer met de citroenrasp. |