1 kg kruimige
aardappels
450 g rundergehakt
150 ml hete melk
2 eetl. nasikruiden
1 ei
600 g broccoliroosjes
3 eetl. vloeibare margarine
1 cupje Knorr Authentieke Vleesjus Rund
1 eetl. sambal |
Schil de
aardappels en kook ze in gezouten water in circa 20 minuten gaar.
Meng in een kom het gehakt met het ei en de kruiden. Draai van het
gehakt balletjes ter grootte van een pingpongbal. Breng water aan de
kook en kook hierin de broccoli in 6 tot 8 minuten gaar.
Verwarm de margarine in een grote koekenpan en wacht tot de grote
bellen verdwenen zijn. Bak vervolgens de balletjes rondom goudbruin.
Bereid ondertussen de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking
en meng er op het laatst een eetlepel sambal door (of meer voor wie
van extra pittig houdt). Stamp de aardappels met de melk en twee
eetlepels vloeibare margarine tot een smeuïge puree.
Serveer de gehaktballetjes met de pikante jus, aardappelpuree en
broccoli. |