Recept 65, Gekruide biefburgers, boontjes & zilveruitjes en roomsaus met nootmuskaat.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg kruimige aardappels
1 teentje knoflook
500 g rundergehakt
0.5 eetl. tomatenpuree
1 theel. mosterd
4 eetl. gehakte peterselie
600 g sperziebonen
2 eetl. kleine zoetzure zilveruitjes
1 zakje Knorr Mix voor Roomsaus met Nootmuskaat
100 ml melk
peper & zout

Bereiding:

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook ze in een laag koud water in ca. 20 minuten gaar.
Pel ondertussen het teentje knoflook en knijp het fijn. Meng het gehakt met de knoflook, de tomatenpuree, de mosterd, ½ tl zout, ½ theel. peper en 2 eetl. peterselie. Draai er 4 ballen van en druk ze plat.
Haal de puntjes van de sperziebonen af. Kook de sperziebonen in ruim kokend water in 10-15 minuten gaar (hoe dikker, hoe langer). Afgieten, terug op het vuur zetten en mengen met de zilveruitjes en 2 eetl. peterselie. Laat het geheel even in de pan warm worden.
Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Grill in de tussentijd de biefburgers onder een hete grill of in de grillpan 4-5 minuten aan elke kant.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk. Leg de biefburgers op 4 borden, schep de boontjes en de aardappelpuree erbij en verdeel de roomsaus met nootmuskaat over de boontjes.
VARIATIES:
*Nog romigere aardappelpuree: stamp 1 kg hete gekookte aardappelen fijn. Klop er met een houten- of kunststof pollepel een ei, 2 eetl. vloeibare margarine en 4 eetl. Knorr Roomsaus met nootmuskaat door. Warm nog een paar minuten goed door. Voeg naar smaak peper en zout toe.

 

Bron: www.knorr.nl