Recept 7, Sladip.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

2 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
200 milliliter groentebouillon
300 gram diepvriesdoperwten
0.5 krop kropsla
0.5 citroen (sap)
rauwkost (voor erbij)
soepstengel (voor erbij)

Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook, komijnpoeder en korianderpoeder toe en bak kort mee. Voeg de groentebouillon en doperwten toe en breng aan de kook. Kook circa 5 minuten onafgedekt.
Doe alles in een blender met de sla en pureer glad. Laat afkoelen. Voeg het citroensap toe en meng goed.
Bereidingstip
Serveer de sladip met groentesticks van wortel, komkommer en paprika en dipstokjes of soepstengels.