Recept 4, Crostini met groene olijventapenade en gepofte tomaatjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 ciabattabrood (in plakken)
olijfolie extra vergine
200 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
voor de tapenade
1 bosje peterselie
1 citroen (rasp)
100 gram groene olijven (zonder pit)
1 eetlepel oregano of
1 eetlepel tijm
2 teentjes knoflook
4 eetlepels kappertjes
6 eetlepels olijfolie

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de ciabattasneetjes met olijfolie, leg ze op de bakplaat en zet circa 8 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin en krokant zijn. Haal het brood uit de oven.
Schakel de oven terug naar 180ºC. Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi ze met zout en peper. Zet ze in het midden van de oven en pof ze circa 15 minuten tot ze een beetje rimpelig zijn. Laat afkoelen.
Leg wat peterselieblaadjes voor garnering apart. Pureer de rest van de ingrediënten voor de olijventapenade glad in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg eventueel extra olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de tapenade over de ciabattasneetjes. Garneer met de gepofte tomaatjes en peterselie.