500 g
varkensfilet, 250 g tomaten, 250 g champignons, 100 g gekookte ham,
1 teentje knoflook, tijm, rozemarijn, salie, zout, peper, 1 kopje
zure room, 1 eetl.. tomatenketchup, boter |
Voorbereiding:
Het vlees in plakken snijden, de tomaten ontvellen, de champignons
snijden
Bereidingswijze:
Het vlees in plakken snijden en met peper en zout bestrooien. De
ontvelde tomaten in schijfjes snijden en vermengen met de in vieren
gesneden champignons.
De natgemaakte Römertopf bekleden met gekookte ham, hierop laag om
laag het vlees en het groentemengsel leggen; dit afdekken met
gekookte ham.
De room vermengen met de fijngewreven koflook, de ketchup en kruiden
en dit mengsel over de ham gieten en beleggen met enkele klontjes
boter.
De deksel op de schotel leggen, deze in een koude oven plaatsen die
op 225°C. is ingesteld en het gerecht gaar smoren in ca. 1 uur.
Serveertips:
De schotel opdienen met spaghetti, salade en rode wijn.
|