In de schijnwerpers de...

Recept 90, Italiaanse varkensfilet.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g varkensfilet, 250 g tomaten, 250 g champignons, 100 g gekookte ham, 1 teentje knoflook, tijm, rozemarijn, salie, zout, peper, 1 kopje zure room, 1 eetl.. tomatenketchup, boter

Bereiding:

Voorbereiding:
Het vlees in plakken snijden, de tomaten ontvellen, de champignons snijden

Bereidingswijze:
Het vlees in plakken snijden en met peper en zout bestrooien. De ontvelde tomaten in schijfjes snijden en vermengen met de in vieren gesneden champignons.
De natgemaakte Römertopf bekleden met gekookte ham, hierop laag om laag het vlees en het groentemengsel leggen; dit afdekken met gekookte ham.
De room vermengen met de fijngewreven koflook, de ketchup en kruiden en dit mengsel over de ham gieten en beleggen met enkele klontjes boter.
De deksel op de schotel leggen, deze in een koude oven plaatsen die op 225°C. is ingesteld en het gerecht gaar smoren in ca. 1 uur.
Serveertips:
De schotel opdienen met spaghetti, salade en rode wijn.