750 gram
lamsbout zonder been, 200 gram gedroogde kikkererwten, 2 uien, 1
theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen komijn
(djinten), 1? theelepel kaneelpoeder, ½ theelepel gemberpoeder (djahe),
10 saffraandraadjes, 120 gram blanke amandelen, 250 gram gedroogde
abrikozen, sap van ½ citroen, 2 eetlepels fijngehakte peterselie,
peper, zout |
Voorbereiding:
Week de kikkererwten een nacht in ruim water.
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Pel en snipper de uien.
Bereidingswijze:
Doe de uien met het vlees, de koriander, komijn, kaneelpoeder,
gemberpoeder, saffraan, peper en zout in de tajine of Braadpan en
schenk er zoveel water bij dat het vlees net onder staat. Breng het
aan de kook. Laat het 30 minuten op een laag vuur koken. Hak
intussen de amandelen fijn en de abrikozen in grove stukjes. Voeg
de kikkererwten, de amandelen en de abrikozen toe en stoof alles met
een gesloten deksel in 1½ - 2 uur helemaal gaar. Druppel er
citroensap over en garneer het gerecht met peterselie. Serveer de Tajine in de schaal (of, als je een braadpan gebruikt, doe het
geheel over in een decoratieve schaal om te serveren).
Serveertips:
Lekker met Marokkaans brood.
|