In de schijnwerpers de...

Recept 82, Kiprollade a la bartje.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kiprollade naturel
3 knoflookteentjes
5 eetl. Ketjap Manis
1 eetl. citroensap
2 eetl. olijfolie
3 mespunten vers gemalen zwarte peper
2 mespunten vers gemalen zeezout
3 middelgrote tomaten
1 grote ui

Bereiding:

Kip is vaak droog vlees, echter op deze wijze absoluut niet. Lekker, en vooral sappig!
Voorbereiding:
Meng de olijfolie, ketjap manis, het citroensap, zout en peper samen met de geperste knoflookteentjes tot een mooie marinade. Doe de kiprollade in een plastic boterhamzakje (de grote van AH) en voeg hieraan de marinade toe. Probeer zo veel mogelijk lucht uit het zakje te persen en wrijf tegelijkertijd de marinade over de gehele rollade. Laat minimaal 3 uur afgesloten intrekken.
Snij de ui en de tomaten in partjes.

Bereidingswijze:
Haal de rollade uit het zakje, gooi de marinade niet weg!
Bak de rollade in een pan aan alle kanten tot er een mooi korstje is ontstaan.
Niet te lang, anders verbrand de buitenkant!
Leg de rollade in de Römertopf en schik de tomaat en ui er omheen.
Giet er volgens de marinade over de rollade.
Plaats de Römertopf in een koude oven, stel de temperatuur in op 180 graden.
Laat de rollade een uur sudderen
Haal de rollade uit de Römertopf en laat gedurende 5 - 10 minuten op een Snijplank afkoelen.
Dit laatste is echt belangrijk, als je meteen gaat snijden stroomt veel meer vocht uit de rollade dan dat je hem even laat staan.
Verwijder het netje en snij de rollade in plakjes van maximaal een halve centimeter dikte.
Serveertips:
Lekker met een ijsbergsalade en vers gebakken aardappelschijfjes.