In de schijnwerpers de...

Recept 72, Kip á La Bonne Femme In De Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kip van circa 1 kg, zout, peper (versgemalen), paprikapoeder, 100 g ontbijtspek in blokjes, 200 g kleine champignons, circa 12 kleine uitjes of 2 grote uien in stukken gesneden, 1 kg krielaardappelen geschrapt of 1 kg grote aardappelen geschild in blokjes gesneden, 1/2 rode en 1/2 groene paprika in stukken gesneden, 50 g boter gesmolten, 1 eetl. fijngehakte peterselie

Bereiding:

Makkelijk klaar te maken, bereid in de Römertopf.
Voorbereiding:
Römertopf 15 min. in koud water leggen. Uien in stukken snijden, aardappelen in blokjes snijden, paprika in stukken snijden, ontbijtspek in blokjes snijden.
Bereidingswijze:
Wrijf de kip van binnen en van buiten in met zout, peper en paprikapoeder en leg het in de Römertopf. Doe ontbijtspek, champignons, ui, aardappelen en paprika's in een kom, doe er weinig zouten flink peper bij, meng alle ingrediënten door elkaar en schik dit mengsel om de kip. Giet desgewenst de boter over de kip en groenten. Sluit de schaal met het deksel. Zet de Römertopf op het ovenrooster in de KOUDE oven. Stoof de kip en de groenten gaar. Neem voor de laatste 10 min van de stooftijd het deksel van de schaal en laat het gerecht dan in de oven wat kleuren. Dien het gerecht op in de Römertopf en garneer voor het opdienen de groenten met peterselie.
Serveertips
Ovenstand 200ºC. (infra-turbo), 225ºC. (infra oven), stand 5-6 (gasoven). Onderin oven zetten (totaal 85-90 min.).