In de schijnwerpers de...

Recept 63, Goulash met koolraap en knolselderij uit de Römertopf.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 eetlepel boter
600 g magere varkenslappen in blokjes van 2 x 2 cm
1 ui in stukjes
1 kleine koolraap in stukken
1 kleine knolselderij in stukken
1 groene paprika in reepjes
1 blik gepelde tomaten
zout, peper
1 eetlepel paprikapoeder
500 g aardappelen in stukken

Bereiding:

Dompel de Römertopf 15 minuten in koud water en wrijf de schaal dan in met boter.
Meng alle ingrediënten, behalve de aardappelen, en leg ze in de Römertopf.
Zet de Römertopf met deksel in het midden van de oven, stel de oven in op 250ºC en stoof het gerecht in 11/2 uur gaar.
Voeg 45 minuten voor het einde van de stooftijd de aardappelen en 1 kopje heet water toe.