Wrijf de kip in
met ongeveer de helft van het paprikapoeder. Snijd 1/4 van de
schoongemaakte paprika in piepkleine stukjes en de rest in repen.
Giet de maïs af en snijd de worteltjes in stukjes van ca. 3 cm.
Kneed het gehakt met de geraspte kaas, de paprikastukjes, 2
eetlepels maïs en peper en zout naar smaak. Vul de kip met ca. 1/3
van het gehaktmengsel en draai van de rest kleine balletjes.
Schep de helft van de krielaardappeltjes en wortelstukjes in de
geprepareerde römertopf, strooi er peper en zout naar smaak over en
leg de gevulde kip erop.
Verdeel de rest van aardappeltjes, wortelstukjes, de maïs, de
paprikarepen en gehaktballetjes rondom de kip. Bestrooi met de rest
van het paprikapoeder en schenk er de sherry en ca. 1 dl water bij.
Zet de gesloten römertopf onder in de koude oven, stel de oven in op
200ºC. en laat het gerecht in 1¼ uur bijna gaar worden.
Verwijder dan het deksel en laat de kip in ca. 15 minuten een
goudbruin korstje krijgen. Lekker met (IJsberg)sla.
|