750 g rundvlees
van het *ezeltje
2 tenen knoflook
zout
3 eetl. olie
300 g rode en groene paprika (in reepjes)
1 ui (in ringen gesneden)
2 tomaten (ontveld en in 4 gesneden)
zout en versgemalen zwarte peper
1/8 liter rode wijn
paprikapoeder en gemberpoeder
20 g tomatenpuree
100 g ontbijtspek in plakjes
peterselie
*Het ezeltje is een stuk vlees van
het achterdeel van een rund, het liesstuk. Dit stukje is makkelijk
te bereiden, bijvoorbeeld door het (met vetrandje) een uurtje te
braden of wat langer in de oven te laten garen. De naam ezeltje zou
een afgeleide kunnen zijn van het gemak om het kunnen bereiden.
|
Erg pittig
rundvlees gerecht, liefst klaargemaakt in een Römertopf.
Voorbereiding:
Het ezeltje op diverse plaatsen over de breedte met een scherp mes
tot op de helft insnijden.
Meng 3 el van de olie met de knoflook uit de knijper en wat zout en
smeer het vlees in met dit mengsel (ook de inkepingen!).
Bereidingswijze:
Meng de paprika, ui en tomaten en gebruik de helft om de inkepingen
in het vlees te vullen.
De rest van de olie in de Römertopf doen en het gevulde ezeltje er
voorzichtig inleggen.
Strooi er nog wat zout en peper overheen.
De andere helft van de groentes er omheen schikken.
Paprikapoeder en gemberpoeder, tomatenpuree, door de rode wijn
roeren en dit over het vlees gieten.
Deksel erop en de pot op de onderste richel van de hete oven van
220?C zetten.
BAKTIJD= 100 minuten.
Gedurende de braadtijd het vlees zo nu en dan eens bedruipen.
Na 85 minuten het deksel van de pot nemen en de plakjes spek over
het vlees verdelen.
Serveertip:
Serveer het vlees op een schotel, met de groentjes er omheen
verdeeld.
Bestrooi met peterselie.
Serveer het gezeefde braadvocht er apart bij.
* geef er een gekookt aardappeltje bij.
|