1 stuk
fricandeau van ongeveer 1 kilo, 2 rode, 1 groene, 1 gele paprika, 4
teentjes knoflook, 1 bosui, 1 courgette. Voor de marinade: 2 el
olijfolie, 4 el ketjap manis, zout, peper uit de molen,
kerriepoeder, paprikapoeder, 2 el ringetjes bieslook, wat rozemarijn
en thijm (gedroogd) |
Gemarineerde
fricandeau op een groentebedje.
Gemaakt en gegeten op 13-6-1999
Bereidingswijze:
Maak de marinade van bovenstaande ingrediënten, rol de fricandeau
erdoor, zodat hij goed onder de marinade zit. Laat de fricandeau -
een half uur in de koelkast - in de marinade trekken . Laat de
römertopf gedurende een kwartier water opnemen, snijd intussen de
groenten in blokjes, na ze gewassen en schoongemaakt te hebben. pel
de knoflook, snijd deze in stukjes. Bij de groenten doen. Groenten
mengen. Topf uit water nemen. Een laag groente in de topf doen,
fricandeau erop leggen, marinade erover schenken. Afdekken met een
laag groente. Topf sluiten. In koude oven plaatsen - oven instellen
op gasstand 4, voor de duur van 2 uur.
Serveertips
Snijd de fricandeau in plakjes. Leg de groente op een schaal,
plakjes vlees erop leggen. Hier passen gekookte aardappels en
Chinese bonen perfect bij.
|