Kersenstrudel

Ingrediënten voor 18 - 20 stukken:

800 g zure kersen (diepvries)
100 g suiker
1 pakje vanillesuiker
100 g gemalen hazelnoten
5 sneetjes toast
20 g boter
2.5 dl slagroom
poedersuiker

Bereiding:

Bestrooi de diepgevroren kersen met 90 g suiker en de vanillesuiker en
laat ze ontdooien. Maak intussen het deeg volgens het basisrecept.
Rooster tijdens de rusttijd van het deeg de gemalen hazelnoten goudbruin
in een pan zonder vet en verkruimel de toastjes met een deegroller. Laat
de boter smelten, rol het deeg uit, trek het uit en bestrijk het met de
gesmolten boter. Meng de kersen met de toastkruimels en de gemalen
hazelnoten, leg alles op het deeg en rol op. Bak de strudel op 225ºC
gedurende 25-30 min. Klop de slagroom met de resterende suiker halfstijf.
Bestuif de strudel voor het serveren met de poedersuiker en geef de
slagroom erbij.