Boerenkoolstamppot

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg Aardappelen
900 gram gesneden Boerenkool
halve magere Rookworst
250 gram Speklappen
2 gesnipperde Uien
1 dl Halfvolle Melk
1 eetlepel Azijn
1 snufje Nootmuskaat
1 snufje Peper

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken.
Doe de aardappelen in een pan met ruim water en leg daarbovenop de boerenkool en de worst.
Kook dit geheel in ca. 20 minuten gaar. Snijd de speklapjes in stukjes en bak ze uit.
Voeg de uisnippers toe en bak het geheel nog enkele minuten.
Verwarm de melk.
Haal de worst van de boerenkool en aardappelen.
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze met de hete melk tot een smeuïge puree.
Schep het ui/spekmengsel, de azijn en een beetje bakvet door de puree.
Breng vervolgens de stamppot op smaak met nootmuskaat en peper.
Snijd de rookworst in plakjes en serveer deze op de stamppot.