Ovenschotel met andijvie en witte bonen

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram gesneden andijvie - 1 klein potje witte bonen - 1 kleine ui - l teentje knoflook - 1 zakje aardappelpuree voor de oven van Maggi - geraspte belegen kaas - kerrie - peper, zout, aromat - 2 eetlepels mager gerookt spek

Bereiding:

Witte bonen laten uitlekken. Ui en knoflook snipperen. Aardappelpuree klaarmaken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Ovenschaal invetten. Bak de spekjes knapperig (eventueel in een eetlepel olie als het spek erg mager is).Voeg de ui en de knoflook toe en bak dit even mee. Een theelepeltje kerrie even toevoegen en even meebakken. Voeg de andijvie toe en laat deze slinken. (Andijvie moet knapperig blijven!)
Roer de uitgelekte bonen door de andijvie. Maak het geheel op smaak met peper, zout en aromat. Doe het andijvie-bonen-mengsel in de ovenschaal. Bedek dit met de aardappelpuree en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Leg een paar kleine stukjes boter op de kaas. Zet de schaal in een op 200ºC. voorverwarmde oven tot er een lichtbruin korstje op zit (± 20 minuten)