Kerst toetje recept 10, Witte chocolademousse

Ingrediënten voor 4 personen:

VOOR DE TAARTVERSIERING: Voor de witte chocolademousse: 225 g witte chocolade; 4 blaadjes witte gelatine; 6 dl slagroom. VOOR DE BRUINE GLAZUURLAAG: 4 eetlepels slagroom; 1 theelepel honing; 30 g bittere chocolade, in kleine stukjes. VOOR DE RODE VRUCHTENSAUS: 500 g frambozen of aardbeien; sap van een halve citroen; ca. 50 g poedersuiker
Hulpmiddelen:
Mixer; 8 hoekige vorm of ronde springvorm van ca. 20 cm doorsnee; bakpapier; blender of staafmixer

Bereiding:

MOUSSE: Witte chocolade in ca. 7 minuten op ontdooistand in de magnetron laten smelten (of au bain marie). Gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten laten weken. 1 dl slagroom verwarmen en van het vuur af de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin oplossen. Gelatinemengsel door de gesmolten chocolade roeren en mengsel onder roeren iets laten afkoelen. 5 dl slagroom stijfkloppen en door het chocolademengsel spatelen. Mousse in de met bakpapier belegde vorm scheppen en in de koelkast minstens 3 uur laten opstijven. BRUINE CHOCOLADE GLAZUUR: Slagroom met honing verhitten en mengsel in dun straaltje op chocolade schenken. Chocolade onder roeren laten smelten of 50 sec. op ontdooistand in de magnetron zetten. Glazuur iets laten afkoelen en daarna op witte chocolade mousse schenken. Vorm heen en weer bewegen zodat glazuur zich goed over de bovenkant van de mousse verdeelt. Mousse in de koelkast nog minstens 2 uur laten opstijven. RODE VRUCHTENSAUS: Frambozen of aardbeien pureren (eventueel zeven). Vruchtenpuree op smaak brengen met citroensap en poedersuiker.
Serveertips:
SERVEREN: Mousse uit de vorm halen en garneren met de taartversiering. In punt gesneden serveren met rode vruchtensaus.