Kerst toetje recept 10, Witte chocolademousse |
Ingrediënten voor 4 personen: |
VOOR DE TAARTVERSIERING:
Voor de witte chocolademousse: 225 g witte chocolade; 4 blaadjes
witte gelatine; 6 dl slagroom. VOOR DE BRUINE GLAZUURLAAG: 4
eetlepels slagroom; 1 theelepel honing; 30 g bittere chocolade, in
kleine stukjes. VOOR DE RODE VRUCHTENSAUS: 500 g frambozen of
aardbeien; sap van een halve citroen; ca. 50 g poedersuiker |
Bereiding: |
MOUSSE: Witte chocolade
in ca. 7 minuten op ontdooistand in de magnetron laten smelten (of
au bain marie). Gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten laten
weken. 1 dl slagroom verwarmen en van het vuur af de uitgeknepen
gelatineblaadjes hierin oplossen. Gelatinemengsel door de gesmolten
chocolade roeren en mengsel onder roeren iets laten afkoelen. 5 dl
slagroom stijfkloppen en door het chocolademengsel spatelen. Mousse
in de met bakpapier belegde vorm scheppen en in de koelkast minstens
3 uur laten opstijven. BRUINE CHOCOLADE GLAZUUR: Slagroom met honing
verhitten en mengsel in dun straaltje op chocolade schenken.
Chocolade onder roeren laten smelten of 50 sec. op ontdooistand in
de magnetron zetten. Glazuur iets laten afkoelen en daarna op witte
chocolade mousse schenken. Vorm heen en weer bewegen zodat glazuur
zich goed over de bovenkant van de mousse verdeelt. Mousse in de
koelkast nog minstens 2 uur laten opstijven. RODE VRUCHTENSAUS:
Frambozen of aardbeien pureren (eventueel zeven). Vruchtenpuree op
smaak brengen met citroensap en poedersuiker. |
|