Verwarm de oven op 220ºC.
voor. Spoel de forellen goed schoon, van binnen en buiten, onder
koud stromend water. Strooi het zout door het citroensap en wrijf de
forellen hier mee in. Laat de forellen afgedekt in de koelkast
staan, zodat de smaak in kan trekken.
Pers de knoflook uit en roer deze samen met de dille, de melk, de
Mon Chou en de peterselie tot een mengseltje. Pak de vissen uit de
koelkast en smeer de buikholtes in met dit zojuist gemaakte mengsel.
Verdeel nu het spek in 4 porties en wikkel elke forel in een portie
spek. Leg de vissen nu in een ovenvaste schaal en laat ze midden in
de oven gaar worden in ongeveer 30 minuten.
Snij de sjalotjes en fruit ze even aan in de boter tot ze glazig
zijn. Doe de bouillon en de rozemarijn erbij en laat dit 5 minuutjes
zachtjes sudderen. Schenk, nadat de forellen ongeveer 20 minuten in
de oven hebben gezeten, dit mengsel over de forellen en laat het de
resterende tijd in de oven bakken.
|