Recept 52, Scholletjes met spek

Ingrediënten voor 4 personen:

4 verse, schoongemaakte schollen van ongeveer 250 á 300 gram
4 theelepels citroensap
100 gram boter
75 gram doorregen spek
100 gram garnalen
150 gram champignons
4 kleine uien
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 theelepel zout
snufje witte peper
4 eetlepels bloem

Bereiding:

Was de scholletjes goed af in koud stromend water. Dep ze daarna goed droog. Bestrooi ze met het citroensap. Verwarm de oven voor op 100ºC. Maak de uien schoon en snij ze in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snij ze eveneens in kleine stukjes. Snij nu het spek in kleine blokjes en bak ze uit in een kleine pan. Voeg nu de ui toe en bak deze mee totdat deze lichtbruin is en doe er dan ook de champignons, garnalen en de peterselie bij. Roer alles goed door elkaar en breng het op smaak met wat peper. Laat het nu op laag vuur goed warm worden.
Bestrooi de scholletjes met het zout en haal ze door de bloem. Bak iedere schol ieders met 25 gram boter in 5 minuten per kant goudbruin. Leg de gebakken schol in een voorverwarmde schaal en schep er het spekmengsel er overheen. Hou dit alles in de oven warm tot alle scholletjes zijn gebakken.