Recept 37, Kalfsoester met tomaten-olijvensaus |
Ingrediënten voor 4 personen: |
2 sjalotjes of 1 ui,1 citroen, 2 eetl. olijfolie,1 theel. paprikapoeder, ½ I blik tomatenblokjes op sap, 100 ml gevogeltefond of kippenbouillon, 100 g groene olijven met piment, 4 kalfsoesters (van ca. 150 g per stuk), versgemalen peper en zout, 3 eetl. gehakte peterselie |
Bereiding: |
Pel de sjalotjes en
snipper ze. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de vrucht.
Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes met paprikapoeder. Voeg
de tomaten blokjes met sap, citroenrasp en sap en de gevogeltefond
toe. Laat de saus 15 minuten zachtjes inkoken. Halveer de olijven en
voeg ze na het inkoken toe. Bestrooi de kalfsoesters met peper. Bak
het vlees in ca. 5-6 minuten goudbruin. Reken voor iedere kant ca.
2-3 minuten zodat het vlees mooi rosé blijft. Voeg zout naar smaak
toe. Serveer de oesters, eventueel in reepjes gesneden, met de
tomatenolijvensaus. Bestrooi de saus met peterselie. |
|