Recept 34, Rosbief met portsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

± 600 g rosbief aan een stuk, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 dl. bouillon, 1 dl. rode port, Worcestershire saus, (Verse) tijm, maïzena, zout, peper

Bereiding:

Braad in de boter een mooi stuk rosbief rosé in ongeveer 25 minuten. Als het vlees mee veert als je erop drukt, is het rosé. Bestrooi het vlees met zout en verse peper. Haal het vlees uit de pan, en houd het warm in aluminiumfolie (NIET in de oven, dan droogt het uit). Bak 2 gesnipperde sjalotjes in het braadvet bruin. Voeg 2 dl. bouillon, 1 dl. rode port, een flinke scheut Worcestershire saus en verse tijm toe. Roer de aanbaksels los. Laat de saus enigszins indikken, of voeg wat maïzena toe. Snijd het vlees in plakken en serveer ze met wat saus. Lekker met gekookte aardappelen en snijbonen.