4 dikke enkele kipfilets,
8 lente uitjes, 2 eetl. geschaafde amandelen, 8 plakken bacon,
cocktailprikkers
Voor het sausje: 15 g gesmolten boter, verse gemalen zwarte peper, 1
eetl. honing, 1 eetl. mosterd, 1 eetl. bruine basterdsuiker |
Sausje:
Meng de gesmolten boter met de suiker, mosterd, honing en vers
gemalen peper door elkaar.
De kipfilets:
Snijd de lente uitjes in de lengte door. Snijd de kipfilets open.
Stop de lente uitjes en de geschaafde amandelen in de opengesneden
holte. Rol de filets op en zet ze vast met een cocktailprikker. Rol
om elke kipfilets 2 plakken bacon en maak dit ook weer vast met een
cocktailprikker. Leg de kipfilets in een ovenschaal en bestrijk ze
met het sausje. Grill de filets in ongeveer 20 min. in een niet te
hete grill. Bestrijk de filets regelmatig met het sausje en draai ze
halverwege het grillen even om. |