Recept 31, Frincandeau met Honing en Spek |
Ingrediënten voor 4 personen: |
Een flinke scheut witte wijn (genoeg om een laagje van een centimeter in je ovenschaal te krijgen), 1 flink stuk varkensfricandeau (ongeveer een kilo), ontbijtspek, om de fricandeau mee te bedekken, ongeveer 15 champignons, afgeborsteld, beetje olie, honing, rozemarijn, knoflookpuree, versgemalen peper, eventueel krieltjes |
Bereiding: |
Schenk de wijn en de olie
in een braadslede (ovenschaal kan ook, die gebruik ik altijd en dat
gaat prima!). Maak streepjes in de fricandeau met een mesje, en
bestrijk die sneetjes met wat knoflookpuree en rozemarijn. Strooi
wat peper over de fricandeau. Bedek hem met het ontbijtspek. Leg de
fricandeau in de schaal en leg de champignons en krieltjes erbij.
Laat de fricandeau in de oven gaar worden (ongeveer een uur op
190ºC.) Haal dan het spek er vanaf en bestrijk de fricandeau met
honing. Doe de fricandeau terug in de oven en laat hem goudbruin
worden. Serveer met het spek. Om het sneller te laten gaan kun je
ook kleinere stukken vlees nemen, zoals karbonaadjes of
varkensfiletlapjes. |
|